Termelőink
A dömsödi székhelyű A2 Tej Trade Kft., valamint a Dunatáj Mg Kft tulajdonosai és dolgozói több hazai és nemzetközi kutatóintézettel egyetemmel együttműködve az elmúlt években célirányos szelekcióval növelték a kedvezőbb fehérje-összetételű tej hazai termelését, megteremtve az alapjait napi több tíze ... (tovább)
Családi gazdaságunk 7 éve kezdte el a kecsketartást és a kecsketej feldolgozását Decsi hegyen, időközben bővítettük az állatállományt Jersey tehenekkel. Nagyon fontos számunkra az állataink jólléte,és az, hogy ezáltal a tej útját végig kísérhetjük a legelőtől az asztalig.
Napjainkban kevesen ismer ... (tovább)
Csillagmajor a szántóföldtől-az asztalig- Sárszentlőrinc Csillagmajor, ma, egy földterület, egy dűlő neve Tolna megyében, Sárszentlőrinc területén.
1720-óta ezen a területen gazdálkodik a családunk. Azóta készítünk füstölt árut is. Régen, az volt a természetes, hogy a pásztorok, földművesek azt ett ... (tovább)
Decsi hegyen élek kis tanyámon. Szenvedélyem a természetes ízek világa. Házi készítésű szörpöket , lekvárokat , savanyúságokat, chatneykat, zöldség krémeket készítek, melyekhez az alapanyagokat többnyire magam termelem a kertemben. Fontos számomra, hogy minden üvegbe a gyümölcs vagy zöldség valódi z ... (tovább)
Biodinamikus mikro borászat és szőlőskert Szekszárdon
Szőlőskertünk...
Mikrogazdaságként, összesen kb 1,3 ha borszőlő termő területen gazdálkodunk. Szerintünk Szekszárd legszebb helyein! Családunkkal és minimális külső segítséggel műveljük szőlőinket, a természettel összhangban.
A metszés és zöl ... (tovább)
Sipőcz Kriszti vagyok. 28 éve foglalkozom eladással, jó minőségű termékek fölkutatásával. Vallom, hogy az asztalunkra olyan gazdálkodásokból kerülhetnek élelmiszer alapanyagok, amik az egészségünket szolgálják hosszú távon. Amik nálam megtalálhatóak: mák, dió, 7 féle bab, lencse és vöröslencse. Szez ... (tovább)
Az ÉlesztőKert egy önellátásból kinőtt, ökológiai szemléletű gazdaság Szekszárdon. Friss gyümölcsöket és zöldségeket termelünk szezonálisan. Kistermelői termékeink és palántáink egész évben a készlet erejéig elérhetőek.
Szekszárdi kertünkben nagy hangsúlyt fektetünk természetes módszerek használatá ... (tovább)
Kedves Vásárlók!
Az Endrődi Ökofarm 2011 óta a Biogarancia által ellenőrzött biogazdaság. Ültetvényeink 6 hektáron fekszenek. Minden megtermelt gyümölcsünk megfelel a bio termesztés paramétereinek. A lekvárokat bio eritrittel és szentjánoskenyérmagliszttel készítjük, az ivólevek 100%-ban helyben e ... (tovább)
A gombatermesztés a szenvedélyünk! Gyógy- és gourmet gombák termesztésével foglalkozunk egy Baja melletti kis faluban, Bátmonostoron. Filozófiánk szerint az egészséges és rövidláncú élelmiszertermelés a fenntartható visszafejlődés alapköve. A gombák nem csak finom és egészséges ételként kerülhetnek ... (tovább)
A "Hazai Kosár" név alatt olyan terméket kínálunk, melyet az ország egy-egy térségének helyi termelői és élelmiszer előállítói nem állítanak elő, azonban kiváló hazai kiegészítői a helyi kínálatnak.
A Helyben a Jövőnk Szövetkezet tagjaiként arra vállalkoztunk, hogy a helyi élelmiszer mellé a haza ... (tovább)
Üdvözöllek vállalkozásom oldalán. Fő tevékenységem a varrás és ruhajavítás Pakson a RUHASZERVIZ üzletemben, ahol a kedvenc darabok új életet kapnak – legyen szó igazításról, javításról vagy teljes átalakításról. Emellett nagy szeretettel foglalkozom két tevékenységgel is: "DEKORFÉSZEK" névvel kézz ... (tovább)
A gazdaságunkban termelt gyümölcsök és zöldségek tartósítását liofilizálással végezzük. Más néven ez a fagyasztva-szárítás, amikor vákum segítségével szublimáltatjuk a vizet. A végeredmény egy 100 % eredeti íz, vitamin és ásványi anyag tartalommal rendelkező teljesen vízmentes roppanós finomság.
El ... (tovább)
Mészáros Aranka családi gazdálkodó vagyok. Családommal együtt borszőlőt és almát termelünk.
ALMÁKRÓL:
Az almaültetvény Szedres-Kajmádpusztán található, 20 hektáron, több mint 10 fajta almával. Területarányban az idared, golden, jonagold adja a kert gerincét. Vannak különlegesebb, ritkán fellelhe ... (tovább)
Rózsa és Boti vagyunk, a Kincses Sajtműhely megálmodói.
Szenvedélyünk a minőségi, kézműves sajt, amit szeretettel és odaadással készítünk.
Minden egy 2015-ös parenyicával kezdődött – az első sajttal, ami megváltoztatta az életünket.
A konyhánkban indult kis kísérlet hamar igazi hivatássá vált.
Tanfo ... (tovább)
A Kriegler Pékség Kft. 1983-ban alakult, családi vállalkozásként. Őskovászos kenyereket 2019 óta készítünk. Célunk a hagyományok megőrzésén és továbbadásán túl egyfajta tiszta élelmiszer előállítása, amely nemcsak az testnek, de a léleknek is jó. Szeretettel, szívecskékkel készítjük kenyérkéinket, a ... (tovább)
Közel 30 éve (1998 óta) foglalkozunk biotermesztéssel. Először csak burgonyát termesztettünk, aztán kb. 10 éve szélesedett a paletta a gyökérzöldségekkel és a hagymafélékkel. Kicsivel több, mint 7 ha szántón foglalkozunk biogazdálkodással. Az innen lekerülő termények hivatalosan is BIO terméknek hív ... (tovább)
Petra és Bálint vagyunk, Grábócon élünk és dolgozunk. Vannak saját részre állataink, gyümölcsösünk, 120 méhcsaládunk és négy örökmozgó gyerkőcünk. A gyümölcsöt különböző módon dolgozzuk fel, igyekszünk új arcát megmutatni például az aszalványoknak. Mézeink mellett sok különböző ropogós almachipsünke ... (tovább)
Kedves Gemenci Kosárközösség!
Sebestyén Gabriella vagyok a Móricz Ökogazdaság Fruits Spirit Kft vezetője. Jelenleg fiaimmal, Attilával és Bencével együtt egy közel 40 ha-os területen gazdálkodunk, hivatalosan is - a Biokontroll Hungária /Öko-HU-01/ által ellenőrzött keretek között - bio szőlő és ... (tovább)
A Nektárfarm, Tolna megye, Fácánkert községből induló családi gazdaság, melyet feleségemmel vezetünk! Méhészetünk 2015 tavaszán indult 10 méhcsalád vásárlásával, melyet már közel 300-as állománnyá sikerült felfejleszteni. Célunk kiváló, bio minőségű méhészeti termékek termelése, és csakis üvegben va ... (tovább)
Üdvözöljük a Gemenci Kosárközösség tagjait!
Családunk 2006 óta foglalkozik szamóca termesztéssel és értékesítéssel, az idei évben bővítettük kínálatunkat sütőtökkel (és tervezünk egyéb terményeket is (ezekről a későbbiekben tájékoztatjuk önöket!).
Alapelvünk a vegyszermentes gazdálkodás fennta ... (tovább)
2017-től a családom segítségével elkezdtem a házi savanyúság, lekvár készítését, mivel így tudom, hogy mi miből készül, ezért másnak is csak ajánlani tudom a termékeimet. Mindent mi termelünk meg amit feldolgozunk. Környékbeli kézműves vásárokon nagy sikert aratnak, egyre több a visszatérő vásárlóm, ... (tovább)
Szellő Major egy családi gazdaság, ami a baranyai kis faluban, Szellőn működik.
Férjemmel együtt frissen végzett agrármérnökként 20 éve telepedtünk le és alapítottunk családot ezen a festői vidéken.
A gazdaság fő tevékenysége a regeneratív (talajmegújító) elveken alapuló szántóföldi növénytermeszt ... (tovább)
BEMUTATKOZÓ
Töttös Tibor vagyok, a Töttös Birtok vezetője. Borászként végeztem, de korábbi munkahelyemen lehetőségem nyílt a gyümölcslé-gyártás világába is betekinteni, amely irányzatot azóta saját birtokomon is továbbfejlesztettem. A Töttös Birtok fő profilja jelenleg a természetes, adalékanyagmen ... (tovább)
