A Kincses Sajtműhely sajtkóstoló csomagja 2-3 sajtimádó számára ideális. Tartalma 1 db Parenyica 1 db Gomolya (színesborsos, görögszénamagos, snidlinges, fokhagymás, chilis) 1 db Félkemény sajt (szekszárdi szenes, görögszénamagos, Gouda jellegű, trappista jellegű sajt) A Kincses Sajtműhely sajtösszeállítása 4-6 sajtimádó számára ideális. Tartalma 1 db Parenyica 1 db Gomolya (színesborsos, görögszénamagos, snidlinges, fokhagymás, chilis) 2 db Félkemény sajt (szekszárdi szenes, görögszénamagos, gouda jellegű,trappista jellegű sajt) 1 db Kemény sajt (hegyi sajt)
Camembert - A lágy sajtok királynője Ez a különleges, kézműves sajt legalább négy hétig érlelődik, miközben finom, hófehér penészréteg borítja be. Az érlelés alatt alakul ki krémes állaga és gazdag, telt ízvilága. Egy termék súlya min.: 20 dkg
A gomolya sajt könnyen emészthető, és különböző diétákba is beilleszthető. A sajt elkészítése során a friss tejben található fehérjék és ásványi anyagok is megmaradnak, így a gomolya gazdag fehérjében, kalciumban és magnéziumban. A gomolya sajt előnyei Magas fehérjetartalom: Támogatja az izomépítést és a sejtek regenerálódását. Alacsony zsírtartalom: Ideális diétás étrendekhez. Gazdag ásványi anyagokban: Kalcium, foszfor és magnézium található benne. Könnyen emészthető: A gomolya savanyú tulajdonságai segítik a bélflóra egyensúlyát. Frissen a legfinomabb: Az íze és textúrája a legjobb, amikor frissen fogyasztjuk. Felhasználás a konyhában A friss gomolya sajt sokoldalúan felhasználható: salátákhoz, szendvicskrémekhez, sőt akár töltelékként süteményekhez vagy pitékhez is. Tárolási tippek Hűtve tárolandó: A friss gomolya a hűtőben 3-5 napig marad friss, ha jól záródó edényben tároljuk. Fagyasztható: Fagyasztás után textúrája változhat, de főzéshez újra felhasználható. Frissen a legjobb: A legjobb élmény akkor érhető el, ha azonnal fogyasztjuk, mivel a friss gomolya a legfinomabb formájában van. A friss gomolya sajt nemcsak egy tejtermék, hanem egy igazán finom és tápláló alapanyag, amely számos ételben tökéletesen alkalmazható. Különleges ízvilágával kiemelkedő szerepet kap a házi konyhákban.
Görögszénamagos félkemény sajt Raclette típusú sajt, amelybe görögszénamagot teszünk, ez ad neki egy kellemes, dióra emlékeztető ízt. Minimum 6 hét az érlelési ideje, a végeredmény pedig egy félkemény, különleges ízvilágú sajt. Egy termék súlya min.: 20 dkg
Hegyisajt – hosszan érlelt, karakteres ízű különlegesség A Hegyisajt alpesi kultúrával készült, hagyományos kemény sajt, amelyet kilenc hónapon át érlelünk, míg elnyeri gazdag, telt ízvilágát. Különlegesen karakteres, enyhén diós aromájú sajt, amely kiválóan illik borok mellé, tésztákhoz vagy akár magában, vékonyan szeletelve is igazi élmény. Egy termék súlya min.: 25 dkg
Natúr Meggyes Fahéjas alma Erőteljesen joghurtos illatú, valódi joghurt ízű, savanykás, sűrű, krémes állagú. A joghurt készítésekor nagy számban szaporodnak azok a tejsavbaktériumok, amelyek hatékonyan segítik az emésztési folyamatokat, támogatják és letisztítják a bélflórát, kiszorítják a nem kívánatos baktériumokat, előemésztik, átalakítják a táplálékokat, segítik az immunrendszert. Enzimeket, vitaminokat és szerves savakat termelnek.
Parenyica – hagyományos, füstölt sajtkülönlegesség A parenyica egy kézműves, gyúrt és hevített sajt, amelyet gondos sózás után feltekerünk, majd egy napon át pihentetünk és szikkasztunk. Ezután bükkfán füstöljük, hogy megkapja jellegzetes aranybarna színét és finoman füstös ízét. Különleges állagával és karakteres aromájával igazi csemege a sajtkedvelőknek. Egy termék súlya min.: 12,5 dkg
Parenyica masni A parenyica egy gyúrt és hevített sajt, melyet vékony csíkokra húzunk majd sózás után csomókat teszünk rá, 24 órán keresztül szikkasztunk, majd bükkfán füstölünk. Egy termék súlya min.: 20 dkg
Bükkfán füstölt , félzsíros, félkemény gyúrt sajt. A friss sajtot megfelelő hőmérsékleten addig gyúrjuk, míg fényes, nyújtható állagú nem lesz. Kinyújtjuk, sózzuk , feltekerjük és bükkfa forgácson füstöljük. A végeredmény enyhén füstös íz, szálas szakadás. Nincs két egyforma darab, abszolút kézműves termékünk egyike, mindenki kedvence.
Parenyica rúd - enyhén chilis fűszerezéssel Bükkfán füstölt , félzsíros, félkemény gyúrt sajt. A friss sajtot megfelelő hőmérsékleten addig gyúrjuk, míg fényes, nyújtható állagú nem lesz. Kinyújtjuk, sózzuk , feltekerjük és bükkfa forgácson füstöljük. A végeredmény enyhén füstös íz, szálas szakadás. Nincs két egyforma darab, abszolút kézműves termékünk egyike, mindenki kedvence.
A robiola egy krémes texturájú friss sajt - enyhén chilis fűszerezéssel A "Robiola a Stracchino" neve ennek az olasz, lágy, fehér sajtcsaládnak. A sajt rendkívül krémes állagáról ismert, amely korától függően az enyhén omlóstól a sima és kenhetőig terjedhet. A Robiola csodálatosan párosul olyan könnyű, gyümölcsös borokkal, mint a rizling vagy egy könnyed testű Pinot Noir. Ételpárosításokhoz olyan gyümölcsöket egészít ki, mint a füge és körte, a diófélék és a méz. Kiváló kiegészítője a sajttábláknak, vagy friss saláták öntetének.
A robiola egy krémes texturájú friss sajt - a kert fűszereivel A "Robiola a Stracchino" neve ennek az olasz, lágy, fehér sajtcsaládnak. A sajt rendkívül krémes állagáról ismert, amely korától függően az enyhén omlóstól a sima és kenhetőig terjedhet. A Robiola csodálatosan párosul olyan könnyű, gyümölcsös borokkal, mint a rizling vagy egy könnyed testű Pinot Noir. Ételpárosításokhoz olyan gyümölcsöket egészít ki, mint a füge és körte, a diófélék és a méz. Kiváló kiegészítője a sajttábláknak, vagy friss saláták öntetének.