Gemenci Kosárközösség Egyesület

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres
Kezdőlap Termelőink Aranydombi Sajt Manufaktúra

Aranydombi Sajt Manufaktúra

Családi gazdaságunk 7 éve kezdte el a kecsketartást és a kecsketej feldolgozását Decsi hegyen, időközben bővítettük az állatállományt Jersey tehenekkel. Nagyon fontos számunkra az állataink jólléte,és az, hogy ezáltal a tej útját végig kísérhetjük a legelőtől az asztalig. 

Napjainkban kevesen ismerik a szénatej jelentőségét, pedig az előállítása a tejtermelés legősibb formája. Állataink  nyáron friss füvet legelnek, télen pedig azt a réti szénát, amit lekaszáltak, majd a napon szárítottak meg az állatoknak. A szénatej termelés ma is elterjedt módszer.

A szénatejet hagyományos termelési feltételek között állítják elő. 

A szénatej előállítására napjainkban is olyan osztrák előírások vonatkoznak, aminek betartására a tejtermelőknek kötelezettséget kell vállalniuk.

Ezek a következők:

  • az állatok nem kaphatnak erjesztett takarmányokat (silótakarmányokat)
  • sem az állatok, sem a takarmány nem lehet géntechnológiailag módosított
  • az évszakoknak megfelelően meg van határozva, hogy mit használhatnak takarmányozásra. Nyáron friss füvet, fűnemű növényeket, szénát és az engedélyezett takarmányokat (lásd. később), télen pedig szénát és az engedélyezett takarmányokat ehetik
  • Engedélyezett takarmányok:

    A napi takarmányadag szárazanyag-tartalmának legalább 75 százalékban szálas takarmányból kell származnia.

  • friss fű, fűnemű növények, széna
  • pót takarmányként zöld repce, zöld kukorica, zöldrozs és takarmányrépa, valamint széna-, lucerna- és kukorica pellet megengedett.
  • gabonafélék: búza, árpa, zab, tritikálé, rozs, kukorica a kereskedelemben szokásos formában,
  • a takarmány tartalmazhat lóbabot, takarmányborsót, olajnövények termését és extrahált daráját, valamint olajpogácsát.
  • Tiltott takarmányok:

  • Nem használhatóak takarmányozásra:

  • silótakarmányok, nedves széna, erjesztett széna
  • sör és pálinkafőzdék melléktermékei, vagy egyéb élelmiszeripari melléktermékek (nedves sörtörköly, nedves répaszelet) – kivéve: a cukorgyártás melléktermékeként kapott szárított répaszelet, valamint a gabona feldolgozásból származó fehérjetakarmány száraz állapotban.
  • az anyaállatok nem kaphatnak áztatott takarmányt.
  • állati eredetű takarmányok (tej, tejsavó, húsliszt stb.), kivéve a tejet és a tejsavót a növendék állatok esetében.
  • konyhakerti hulladék és hulladék gyümölcs, burgonya

Kézműves termékeik között található joghurt, friss, gyúrt és félkemény sajtok is ,melyet sajtmanufaktúránkban készítünk.

Termékek

Aktív szűrők Szűrés
Allergének
biodinamikus, bio
tojásmentes
gluténmentes
tejmentes
cukormentes
sls free
Állatkísérletmentes
Pálmaolajmentes
Parabénmentes
Lejárat közeli termék
Előrendelhető termék
vegán
Ajándékcsomag
Ár szerint

Gomolya Sajt

A gomolya sajt könnyen emészthető, és különböző diétákba is beilleszthető. A sajt elkészítése során a friss tejben található fehérjék és ásványi anyagok is megmaradnak, így a gomolya gazdag fehérjében, kalciumban és magnéziumban. A gomolya sajt előnyei Magas fehérjetartalom: Támogatja az izomépítést és a sejtek regenerálódását. Alacsony zsírtartalom: Ideális diétás étrendekhez. Gazdag ásványi anyagokban: Kalcium, foszfor és magnézium található benne. Könnyen emészthető: A gomolya savanyú tulajdonságai segítik a bélflóra egyensúlyát. Frissen a legfinomabb: Az íze és textúrája a legjobb, amikor frissen fogyasztjuk. Felhasználás a konyhában A friss gomolya sajt sokoldalúan felhasználható: salátákhoz, szendvicskrémekhez, sőt akár töltelékként süteményekhez vagy pitékhez is.  Tárolási tippek Hűtve tárolandó: A friss gomolya a hűtőben 3-5 napig marad friss, ha jól záródó edényben tároljuk. Fagyasztható: Fagyasztás után textúrája változhat, de főzéshez újra felhasználható. Frissen a legjobb: A legjobb élmény akkor érhető el, ha azonnal fogyasztjuk, mivel a friss gomolya a legfinomabb formájában van. A friss gomolya sajt nemcsak egy tejtermék, hanem egy igazán finom és tápláló alapanyag, amely számos ételben tökéletesen alkalmazható. Különleges ízvilágával kiemelkedő szerepet kap a házi konyhákban.

1500 Ft / db
7500 Ft/kg

Joghurt

Natúr  Meggyes Fahéjas alma   Erőteljesen joghurtos illatú, valódi joghurt ízű, savanykás, sűrű, krémes állagú. A joghurt készítésekor nagy számban szaporodnak azok a tejsavbaktériumok, amelyek hatékonyan segítik az emésztési folyamatokat, támogatják és letisztítják a bélflórát, kiszorítják a nem kívánatos baktériumokat, előemésztik, átalakítják a táplálékokat, segítik az immunrendszert. Enzimeket, vitaminokat és szerves savakat termelnek. 

650 Ft / db
650 Ft/db

Parenyica sajt

Bükkfán füstölt , félzsíros, félkemény gyúrt sajt. A friss sajtot megfelelő hőmérsékleten addig gyúrjuk, míg fényes, nyújtható állagú nem lesz. Kinyújtjuk, sózzuk , feltekerjük és bükkfa forgácson füstöljük. A végeredmény enyhén füstös íz, szálas szakadás. Nincs két egyforma darab, abszolút kézműves termékünk egyike, mindenki kedvence.

850 Ft / db
850 Ft/db

Parenyica sajt rúd / chilis

Parenyica rúd - enyhén chilis fűszerezéssel Bükkfán füstölt , félzsíros, félkemény gyúrt sajt. A friss sajtot megfelelő hőmérsékleten addig gyúrjuk, míg fényes, nyújtható állagú nem lesz. Kinyújtjuk, sózzuk , feltekerjük és bükkfa forgácson füstöljük. A végeredmény enyhén füstös íz, szálas szakadás. Nincs két egyforma darab, abszolút kézműves termékünk egyike, mindenki kedvence.

1600 Ft / db
1600 Ft/db

Robiola chilis

A robiola egy krémes texturájú friss sajt - enyhén chilis fűszerezéssel  A "Robiola a Stracchino" neve ennek az olasz, lágy, fehér sajtcsaládnak.  A sajt rendkívül krémes állagáról ismert, amely korától függően az enyhén omlóstól a sima és kenhetőig terjedhet. A Robiola csodálatosan párosul olyan könnyű, gyümölcsös borokkal, mint a rizling vagy egy könnyed testű Pinot Noir. Ételpárosításokhoz olyan gyümölcsöket egészít ki, mint a füge és körte, a diófélék és a méz. Kiváló kiegészítője a sajttábláknak, vagy friss saláták öntetének.

1790 Ft / db
1790 Ft/db

Robiola zöld fűszeres

A robiola egy krémes texturájú friss sajt - a kert fűszereivel  A "Robiola a Stracchino" neve ennek az olasz, lágy, fehér sajtcsaládnak.  A sajt rendkívül krémes állagáról ismert, amely korától függően az enyhén omlóstól a sima és kenhetőig terjedhet. A Robiola csodálatosan párosul olyan könnyű, gyümölcsös borokkal, mint a rizling vagy egy könnyed testű Pinot Noir. Ételpárosításokhoz olyan gyümölcsöket egészít ki, mint a füge és körte, a diófélék és a méz. Kiváló kiegészítője a sajttábláknak, vagy friss saláták öntetének.

1790 Ft / db
1790 Ft/db

Vaj

Manufaktúránkban hagyományos eljárással, 100 % tejszínből készítünk vajat adalékanyagoktól mentesen. Kiszerelés 10dkg

750 Ft / db
7500 Ft/kg