Gemenci Kosárközösség Egyesület

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres

Tej és tejtermékek

A2 tej

A TEJFOGYASZTÁS ÚJ DIMENZIÓJA - BEVEZETŐ ÁRON! ESL technológiával előállított, nagyon magas hőmérsékleten hőkezelt, homogénezett, félzsíros tej. Zsírtartalom: 2,8% (m/m) Az A2-es tej új szintre emeli a tejfogyasztás élményét. Ez az innovatív termék kizárólag β-kazein A2 fehérjét tartalmaz. Azoknak készült, akik élvezni szeretnék a friss tej gazdag ízét. Jelenleg a kereskedelmi forgalomban kapható tejeket, tejtermékeket nem vizsgálják, hogy A1 vagy A2 ß-kazein génnel rendelkező tehenektől származnak. A Cégünk által forgalmazott A2 tej egy több évig tartó tejtermelő szarvasmarha-állomány genetikai vizsgálatokkal alátámasztott szelekciójának eredménye. Amit még érdemes még tudni az A2 tejről: 100% A2-es tehéntej: az eredeti, természetes tejélmény. 100% A2-es fehérje: kizárólag ß-kazein A2 fehérjét tartalma 100% magyar termék: az A2 tej hazai gazdaságból származik, vásárlásával támogatja a hazai termelőket. 100% GMO-mentes: garantáltan génmódosítás-mentes takarmányon nevelt tehenektől származik. Mi az ESL technológia? Nagyon magas hőmérsékleten végzett hőkezelés (ESL-hőkezelés): olyan 100 °C feletti hőkezelés, amely során a tejet, a tejszínt vagy a tejterméket legfeljebb 134 °C hőmérsékleten, legalább 0,1 másodpercig hevítik. Ez a gyors és intenzív hőkezelés lehetővé teszi, hogy a tej hűtve akár több hétig eltartható maradjon anélkül, hogy az UHT tejhez hasonlóan megváltozna az íze. Az ESL-technológia tehát ideális azoknak, akik hosszabb eltarthatóságot keresnek a friss tej természetes ízének megőrzésével. Termelői információ A dömsödi székhelyű A2 Tej Trade Kft., valamint a Dunatáj Mg Kft. tulajdonosai és dolgozói több hazai és nemzetközi kutatóintézettel egyetemmel együttműködve az elmúlt években célirányos szelekcióval növelték a kedvezőbb fehérje-összetételű tej hazai termelését, megteremtve az alapjait napi több tízezer liter A2 minőségű alapanyag termelésnek. Alapanyagunk GMO mentes termelésben a Holstein szövetség támogatásával kerül előállításra. Tárolás Hűtve tárolandó.

670 Ft / l
670 Ft/l

Ajándékdoboz

A Kincses Sajtműhely sajtkóstoló csomagja 2-3 sajtimádó számára ideális. Tartalma 1 db Parenyica 1 db Gomolya (színesborsos, görögszénamagos, snidlinges, fokhagymás, chilis) 1 db Félkemény sajt (szekszárdi szenes, görögszénamagos, Gouda jellegű, trappista jellegű sajt)   A Kincses Sajtműhely sajtösszeállítása 4-6 sajtimádó számára ideális. Tartalma 1 db Parenyica 1 db Gomolya (színesborsos, görögszénamagos, snidlinges, fokhagymás, chilis) 2 db Félkemény sajt (szekszárdi szenes, görögszénamagos, gouda jellegű,trappista jellegű sajt) 1 db Kemény sajt (hegyi sajt)

5000 Ft / db
5000 Ft/db

Camembert

Camembert - A lágy sajtok királynője Ez a különleges, kézműves sajt legalább négy hétig érlelődik, miközben finom, hófehér penészréteg borítja be. Az érlelés alatt alakul ki krémes állaga és gazdag, telt ízvilága.  Egy termék súlya min.: 20 dkg

1700 Ft / db
8500 Ft/kg

Gomolya Sajt

A gomolya sajt könnyen emészthető, és különböző diétákba is beilleszthető. A sajt elkészítése során a friss tejben található fehérjék és ásványi anyagok is megmaradnak, így a gomolya gazdag fehérjében, kalciumban és magnéziumban. A gomolya sajt előnyei Magas fehérjetartalom: Támogatja az izomépítést és a sejtek regenerálódását. Alacsony zsírtartalom: Ideális diétás étrendekhez. Gazdag ásványi anyagokban: Kalcium, foszfor és magnézium található benne. Könnyen emészthető: A gomolya savanyú tulajdonságai segítik a bélflóra egyensúlyát. Frissen a legfinomabb: Az íze és textúrája a legjobb, amikor frissen fogyasztjuk. Felhasználás a konyhában A friss gomolya sajt sokoldalúan felhasználható: salátákhoz, szendvicskrémekhez, sőt akár töltelékként süteményekhez vagy pitékhez is.  Tárolási tippek Hűtve tárolandó: A friss gomolya a hűtőben 3-5 napig marad friss, ha jól záródó edényben tároljuk. Fagyasztható: Fagyasztás után textúrája változhat, de főzéshez újra felhasználható. Frissen a legjobb: A legjobb élmény akkor érhető el, ha azonnal fogyasztjuk, mivel a friss gomolya a legfinomabb formájában van. A friss gomolya sajt nemcsak egy tejtermék, hanem egy igazán finom és tápláló alapanyag, amely számos ételben tökéletesen alkalmazható. Különleges ízvilágával kiemelkedő szerepet kap a házi konyhákban.

1500 Ft / db
7500 Ft/kg

Görögszénamagos félkemény sajt

Görögszénamagos félkemény sajt Raclette típusú sajt, amelybe görögszénamagot teszünk, ez ad neki egy kellemes, dióra emlékeztető ízt. Minimum 6 hét az érlelési ideje, a végeredmény pedig egy félkemény, különleges ízvilágú sajt. Egy termék súlya min.: 20 dkg

1700 Ft / db
8500 Ft/kg

Hegyisajt 25 dkg

Hegyisajt – hosszan érlelt, karakteres ízű különlegesség A Hegyisajt alpesi kultúrával készült, hagyományos kemény sajt, amelyet kilenc hónapon át érlelünk, míg elnyeri gazdag, telt ízvilágát. Különlegesen karakteres, enyhén diós aromájú sajt, amely kiválóan illik borok mellé, tésztákhoz vagy akár magában, vékonyan szeletelve is igazi élmény. Egy termék súlya min.: 25 dkg

2875 Ft / db
11500 Ft/kg

Joghurt

Natúr  Meggyes Fahéjas alma   Erőteljesen joghurtos illatú, valódi joghurt ízű, savanykás, sűrű, krémes állagú. A joghurt készítésekor nagy számban szaporodnak azok a tejsavbaktériumok, amelyek hatékonyan segítik az emésztési folyamatokat, támogatják és letisztítják a bélflórát, kiszorítják a nem kívánatos baktériumokat, előemésztik, átalakítják a táplálékokat, segítik az immunrendszert. Enzimeket, vitaminokat és szerves savakat termelnek. 

650 Ft / db
650 Ft/db

Parenyica

Parenyica – hagyományos, füstölt sajtkülönlegesség A parenyica egy kézműves, gyúrt és hevített sajt, amelyet gondos sózás után feltekerünk, majd egy napon át pihentetünk és szikkasztunk. Ezután bükkfán füstöljük, hogy megkapja jellegzetes aranybarna színét és finoman füstös ízét. Különleges állagával és karakteres aromájával igazi csemege a sajtkedvelőknek. Egy termék súlya min.: 12,5 dkg

1000 Ft / db
1000 Ft/db

Parenyica masni

Parenyica masni A parenyica egy gyúrt és hevített sajt, melyet vékony csíkokra húzunk majd sózás után csomókat teszünk rá, 24 órán keresztül szikkasztunk, majd bükkfán füstölünk. Egy termék súlya min.: 20 dkg

1800 Ft / db
9000 Ft/kg

Parenyica sajt

Bükkfán füstölt , félzsíros, félkemény gyúrt sajt. A friss sajtot megfelelő hőmérsékleten addig gyúrjuk, míg fényes, nyújtható állagú nem lesz. Kinyújtjuk, sózzuk , feltekerjük és bükkfa forgácson füstöljük. A végeredmény enyhén füstös íz, szálas szakadás. Nincs két egyforma darab, abszolút kézműves termékünk egyike, mindenki kedvence.

850 Ft / db
850 Ft/db

Parenyica sajt rúd / chilis

Parenyica rúd - enyhén chilis fűszerezéssel Bükkfán füstölt , félzsíros, félkemény gyúrt sajt. A friss sajtot megfelelő hőmérsékleten addig gyúrjuk, míg fényes, nyújtható állagú nem lesz. Kinyújtjuk, sózzuk , feltekerjük és bükkfa forgácson füstöljük. A végeredmény enyhén füstös íz, szálas szakadás. Nincs két egyforma darab, abszolút kézműves termékünk egyike, mindenki kedvence.

1600 Ft / db
1600 Ft/db

Robiola chilis

A robiola egy krémes texturájú friss sajt - enyhén chilis fűszerezéssel  A "Robiola a Stracchino" neve ennek az olasz, lágy, fehér sajtcsaládnak.  A sajt rendkívül krémes állagáról ismert, amely korától függően az enyhén omlóstól a sima és kenhetőig terjedhet. A Robiola csodálatosan párosul olyan könnyű, gyümölcsös borokkal, mint a rizling vagy egy könnyed testű Pinot Noir. Ételpárosításokhoz olyan gyümölcsöket egészít ki, mint a füge és körte, a diófélék és a méz. Kiváló kiegészítője a sajttábláknak, vagy friss saláták öntetének.

1790 Ft / db
1790 Ft/db