Gemenci Kosárközösség Egyesület

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres

Magvak

Csicseriborsó - Kabuli típus

Kabuli típusú (fehér-világos héjú) csicseriborsó, Sárkeresztúrról. Thiva fajta, kíváló főzési tulajdonságokkal, és kellemes ízvilággal. A csicseriborsó gazdag fontos tápanyagokban, különösen fehérjében és szénhidrátokban, de emellett rostot is tartalmaz. Vasat, foszfort, kalciumot, magnéziumot, mangánt, cinket és B-, C- és A-vitaminokat tartalmaz. Ráadásul a foszfor, magnézium és kalcium tartalmát tekintve ez a legmagasabb az összes hüvelyes között (borsó, lencse, bab, szójabab). A magas rosttartalom segít a bélmozgás szabályozásában, és a fent említett ásványi anyagok hozzájárulnak a csontok struktúrájának és szilárdságának kialakításához és fenntartásához. Felhasználás: A csicseriborsó kiválóan alkalmas salátákhoz, levesekhez, de főételként is fogyasztható. Főzés előtt legalább 8 órán át be kell áztatni. Ajánlott a vizet leönteni és a borsót még egyszer átmosni. Főzzük legalább egy órán át, néha még tovább, a fajtától és mérettől függően. Az utóbbi időben a legnépszerűbb csemege a hummus a csicseriborsóból. További tippünk: vetőmagnak is használható kora tavaszi vetéssel. Jobban bírja a száraz időjárást. Nyáron a nagy melegben a növények papillás levélszéle nedvességet termel, így benne járni hűsítő hatású. Dekoratív maga a növény is, különleges megjelenéssel. A borítókép idén júniusban készült.

1100 Ft / zacskó
1100 Ft/kg