Mások ezeket rendelték
Coloska
„Coloska” kenyérke (750 g) Friss, ropogós kovászos kenyérke, amit hagyományos módon készítünk 42-46 óra alatt. Amiből pedig készítjük: - liszt (Garat Malom BL 80) - víz - só - kovász (= a liszt és a víz fermentációjából, házasításából születik, már ősidők óta használják kenyérsütéshez. Elszaporodnak benne az (vad)élesztőgombák és a baktériumok, melyek lebontják a lisztet, a folyamat során ecet-, és tejsav baktériumok keletkeznek, ezek pedig javítják és könnyítik az emésztést, és erősítik a belek mikroflóráját is, és a lisztben lévő tápanyagok és vitaminok is könnyebben felszívódnak általa.)
Parenyica sajt
Bükkfán füstölt , félzsíros, félkemény gyúrt sajt. A friss sajtot megfelelő hőmérsékleten addig gyúrjuk, míg fényes, nyújtható állagú nem lesz. Kinyújtjuk, sózzuk , feltekerjük és bükkfa forgácson füstöljük. A végeredmény enyhén füstös íz, szálas szakadás. Nincs két egyforma darab, abszolút kézműves termékünk egyike, mindenki kedvence.
Parenyica
Parenyica – hagyományos, füstölt sajtkülönlegesség A parenyica egy kézműves, gyúrt és hevített sajt, amelyet gondos sózás után feltekerünk, majd egy napon át pihentetünk és szikkasztunk. Ezután bükkfán füstöljük, hogy megkapja jellegzetes aranybarna színét és finoman füstös ízét. Különleges állagával és karakteres aromájával igazi csemege a sajtkedvelőknek. Egy termék súlya min.: 12,5 dkg

