Mások ezeket rendelték
Fermentált karfiol sárgarépával 600 g
Fermentálás előnyei Természetes probiotikum Tele van jótékony baktériumokkal, amik támogatják a bélflórát és az immunrendszert. Jobb emésztés A fermentálás során a rostok és tápanyagok könnyebben emészthetővé válnak. Vitaminbomba Különösen C-vitaminban és B-vitaminokban gazdag — télen igazi immunerősítő. Tartósítószer nélkül eláll A tejsav természetes módon gátolja a káros baktériumok szaporodását. Egyedi, friss ízvilág A házi fermentálás során minden adag kicsit más lesz — az idő, hőmérséklet és a só aránya mind befolyásolja az ízét.
Coloska
„Coloska” kenyérke (750 g) Friss, ropogós kovászos kenyérke, amit hagyományos módon készítünk 42-46 óra alatt. Amiből pedig készítjük: - liszt (Garat Malom BL 80) - víz - só - kovász (= a liszt és a víz fermentációjából, házasításából születik, már ősidők óta használják kenyérsütéshez. Elszaporodnak benne az (vad)élesztőgombák és a baktériumok, melyek lebontják a lisztet, a folyamat során ecet-, és tejsav baktériumok keletkeznek, ezek pedig javítják és könnyítik az emésztést, és erősítik a belek mikroflóráját is, és a lisztben lévő tápanyagok és vitaminok is könnyebben felszívódnak általa.)

