Mások ezeket rendelték
A2 tej
A TEJFOGYASZTÁS ÚJ DIMENZIÓJA - BEVEZETŐ ÁRON! ESL technológiával előállított, nagyon magas hőmérsékleten hőkezelt, homogénezett, félzsíros tej. Zsírtartalom: 2,8% (m/m) Az A2-es tej új szintre emeli a tejfogyasztás élményét. Ez az innovatív termék kizárólag β-kazein A2 fehérjét tartalmaz. Azoknak készült, akik élvezni szeretnék a friss tej gazdag ízét. Jelenleg a kereskedelmi forgalomban kapható tejeket, tejtermékeket nem vizsgálják, hogy A1 vagy A2 ß-kazein génnel rendelkező tehenektől származnak. A Cégünk által forgalmazott A2 tej egy több évig tartó tejtermelő szarvasmarha-állomány genetikai vizsgálatokkal alátámasztott szelekciójának eredménye. Amit még érdemes még tudni az A2 tejről: 100% A2-es tehéntej: az eredeti, természetes tejélmény. 100% A2-es fehérje: kizárólag ß-kazein A2 fehérjét tartalma 100% magyar termék: az A2 tej hazai gazdaságból származik, vásárlásával támogatja a hazai termelőket. 100% GMO-mentes: garantáltan génmódosítás-mentes takarmányon nevelt tehenektől származik. Mi az ESL technológia? Nagyon magas hőmérsékleten végzett hőkezelés (ESL-hőkezelés): olyan 100 °C feletti hőkezelés, amely során a tejet, a tejszínt vagy a tejterméket legfeljebb 134 °C hőmérsékleten, legalább 0,1 másodpercig hevítik. Ez a gyors és intenzív hőkezelés lehetővé teszi, hogy a tej hűtve akár több hétig eltartható maradjon anélkül, hogy az UHT tejhez hasonlóan megváltozna az íze. Az ESL-technológia tehát ideális azoknak, akik hosszabb eltarthatóságot keresnek a friss tej természetes ízének megőrzésével. Termelői információ A dömsödi székhelyű A2 Tej Trade Kft., valamint a Dunatáj Mg Kft. tulajdonosai és dolgozói több hazai és nemzetközi kutatóintézettel egyetemmel együttműködve az elmúlt években célirányos szelekcióval növelték a kedvezőbb fehérje-összetételű tej hazai termelését, megteremtve az alapjait napi több tízezer liter A2 minőségű alapanyag termelésnek. Alapanyagunk GMO mentes termelésben a Holstein szövetség támogatásával kerül előállításra. Tárolás Hűtve tárolandó.
Alternatív citromlé - VERJOUS
Alternatív citromlé - VERJOUS Alkoholmentes különlegesség - Verjous 2024 - zöldszőlő lé – „alternatív citromlé” bioszőlőből A verjous a zöld, éretlen szőlő kipréselt levéből, minimális kén hozzáadásával, pasztőrözéssel készült. Zölden szüretelt bio kékfrankos és cabernet franc szőlőből készült, alkoholmentes termék. Palackozás dátuma: 2024.07.22. Hűvös helyen tárolandó, felbontás után hűtőben több hónapig is eláll. Használat előtt érdemes felrázni. Hogy mi is ez az alkohol mentes finomság? Néhány cikkből összeraktam egy kis ismertetőt. Mire lehet használni? Első körben gondolj arra, hogy mire használod az ecetet vagy a citromlevet. Ami eszedbe jut, azt bátran helyettesítsd mostantól verjus-vel! Arra számíts, hogy az íze kifinomultabb, selymesebb, és egyfajta elegáns savasságot ad a fogásoknak. Sokrétűen felhasználható: a legkülönfélébb salátákhoz, gyümölcsökhöz, főzelékhez, vagy egyéb ételek savanyítására. 1. Készítsünk limonádét vagy üdítőt, mintha szörpöt csinálnánk! 1-2 ujjnyi elég belőle, és mehet rá a hideg szóda. Natúran is szomjoltó, de cukrot is adhatsz hozzá. 2. Bőven eláll a téli szezonra, így megbolondíthatod vele a fekete teát! A citromlevet pedig felejtsd el! 3. Bárhova mehet, ahova eddig citromlevet, ecetet vagy borecetet használtál. Különösen a könnyű, párolt húsokhoz vagy halakhoz, mert a verjus savai puhábbak, így egységesebb lesz az étel íze. A verjus-vel újragondolhatod a salátadresszinget. Mi a verjous és honnan származik? „Szigorúan véve a verjus éretlen szőlőszemekből préselt savas folyadék. A kifejezés a francia vert (’zöld’) és a jus (’lé’) szavak összetételéből származik. Az angolok verjuice-nak, az olaszok agrestónak hívják. Jobb híján mi, magyarok is a francia kifejezést vettük át, holott régen volt rá saját szavunk. Anno a magyar szakácskönyvekben latinosan agresként vagy egresvízként volt olvasható. Mivel az ókorban az éretlen szőlőt nevezték egresnek vagy agresnek ebből ered az „egresvíz” elnevezés. Használata az ókorra vezethető vissza, sőt idősebb is lehet, mint maga a borkészítés. Minden bizonnyal a Közel-Keletről terjedt el, és honosodott meg Európa bortermelő vidékein, ahol a 19. század elejéig a legfontosabb savanyítószer volt. Az Arab-félsziget népeinek konyhájában mai napig jelen van. Kr. e. 5. században görög orvosok már írnak a használatáról, de a kora középkorban is alkalmazták gyomorpanaszok kezelésére. Hiába tűnik furcsának, reggelente egy evőkanál verjus, citromlé vagy almaecet lúgosító hatású, és jó az emésztésnek. A verjus a középkori konyhaművészet elengedhetetlen kelléke volt, az egyik legelterjedtebb savanyítószernek számított. A 18. századtól visszaszorult, aminek fő oka a citrom térnyerése volt. Mivel a verjus készítéséhez a szőlőt korán szüretelik, magas a sav- és az extrakttartalma. Szív- és érrendszeri megbetegedések elleni, védő hatású polifenolokat tartalmaz. Hogyan készül? Miért érdemes fogyasztani? Az időzítés fontos, hiszen verjus csak zsendülésben lévő szőlőből készíthető. A zendülés a szőlő érésének, cukrosodásának kezdete. Ha egy borász verjus készítésre adja a fejét, a szőlőt érésének korai szakaszában szedik le, amikor még nagyon sérülékeny. Ekkor támadják leginkább a fertőzések (lisztharmat, peronoszpóra), permetezni viszont nem lehet, mert a vegyszer már nem bomlana le a szüretig. /Nálunk ez a veszély nem áll fenn, hiszen egyébként is ökológiai gazdálkodást folytatunk – csak természetes anyagokkal védjük a szőlőt a betegségek ellen!/ Emiatt a verjus-höz felhasznált szőlő termesztése során a legszigorúbb biotermesztési előírásoknak kell megfelelni. (Újabb érv a fogyasztása mellett!) A zöldszüret azért szükséges, hogy korlátozzuk a terméshozamot, ami végső soron a borok minőségének javulásához, ill, a bor összetettségéhez járul hozzá. A verjus készítés során az egészséges, zöld fürtöket használjuk fel, így azok sem vesznek kárba /zero waste/ Daráljuk, préseljük és hogy sokáig elálljon pasztőrözve került palackokba. A szőlő cukortartalma ilyenkor még alacsony, sav- és extrakttartalma azonban annál magasabb. Ennek köszönhetően a verjus antioxidánsokban gazdag, kedvező az élettani hatása is. A benne lévő polifenolok védenek a szív- és érrendszeri megbetegedések ellen, és gátolhatják a daganatok kialakulását is.

