Mások ezeket rendelték
Biodinamikus gála Ovis alma 8 kg
I.o alma . ( 1 láda= 8 kg ) Kismerétű ( 50-60 mm ) ovis kezekbe való alma. I.o Gála típusú. Gyermekeknek, hogy ne hagyja meg a felét Gyors tízóraira Kirándulásra, hogy ne kelljen sokat cipelni, ....és még ki tudja mennyi mindenre jó egy kis méretű, ízes gála alma. A termék biodinamikus gazdaságól származik. A Biodinamikus gazdálkodás a legrégebbi ökológiai szemléletű gazdálkodási forma egyben a legfenntarthatóbb művelést is biztosítja minden éghajlaton. MEGKÉRDEZTÜK! Miért fontos a biodinamikus ételek fogyasztása kisgyermekkorban? VÁLASZOL: Gerendai Zsuzsanna, a Gödöllői Szabad Waldorf Óvoda óvodapedagógusa Ma, amikor a modern környezet minden vívmányaival, illúziószerűen, elvarázsolva veszi körbe a kisgyermeket, aki az élete legfontosabb, vagyis az első hét évében alig tapasztalhat valódi hőmérsékletet, valódi fényeket, súlyt, hangokat, színeket, felületeket, mert minden a kényelme és fogyasztóvá nevelése érdekében van köré komponálva, elengedhetetlenül fontos és gyógyító minőségű az, ha az életet a lehető legtöbb érzékszervével tapasztalni, felvenni tudja. Amellett, hogy a gyermeket átjárja az élet a sáros vízzel, a zúgó széllel, a pergő zúzmarával, a lábujjak között átfolyó homokkal való intenzív kapcsolódásakor, micsoda mély belső kapcsolódása lehet élő, biodinamikus táplálékok fogyasztásával! Az ízekkel, amik valódiak, az érettséggel együttjáró minőségi többlettel, a biodinamikus terményekben szinte tapinthatóan jelen lévő szeretettel és gondoskodással, a kozmosz bölcsességével való összekapcsolódás adta tökéletességgel vajon hol és hogyan tudna találkozni a gyermek? Csodalények a kisgyermekek, sokkal sokkal közelebb élnek ők a szellemi világokhoz, mint a felnőttek, hiszen nemrég még ott időztek, tervezgették a földi életüket. Valódi ajándék, igazi fizikai-lelki-szellemi összefonódás bizonyítéka lehet hát számukra (is) a biodinamikus személettel megtermelt és frissen eléjük tett táplálék. Olyan táplálék lehet ez nekik, ami így a fizikaiságon túl a szellemit is megszólítja bennük, ezzel a teljességet közvetítve a gyógyulásukhoz járul hozzá.
Coloska
„Coloska” kenyérke (750 g) Friss, ropogós kovászos kenyérke, amit hagyományos módon készítünk 42-46 óra alatt. Amiből pedig készítjük: - liszt (Garat Malom BL 80) - víz - só - kovász (= a liszt és a víz fermentációjából, házasításából születik, már ősidők óta használják kenyérsütéshez. Elszaporodnak benne az (vad)élesztőgombák és a baktériumok, melyek lebontják a lisztet, a folyamat során ecet-, és tejsav baktériumok keletkeznek, ezek pedig javítják és könnyítik az emésztést, és erősítik a belek mikroflóráját is, és a lisztben lévő tápanyagok és vitaminok is könnyebben felszívódnak általa.)
Mézes diós almachips
Egy ősi tartósítási módszer igazán modern köntösben: ezek a mi ropogós almachipseink. Az almát mézzel és dióval ízesítjük, ropogósra aszaljuk és visszazárható tasakba csomagoljuk, hogy ropogósságát sokáig megőrizze. Tárolása száraz, hűvös, hideg helyen, napfénytől védve! A csomag 120 gramm mézes diós almachipset tartalmaz.

